« Terug naar het overzicht

De laatste loodjes tot de kerstvakantie!

De laatste loodjes tot de kerstvakantie!

Geplaatst op 16 december 2016 door Anna Groen

Sinterklaas is weer naar Spanje, zijn pieten en ook de zon zijn meegenomen. De dagen worden kouder, regenachtiger en donkerder. Voordat je het door hebt zit je ’s ochtends in het donker op de fiets en kom je ook pas in het donker weer thuis. Al dan niet verregend of bevroren. Ja, de tijden tot de kerstvakantie zijn zwaar. Nog iets minder dan twee weken aanpoten en dan mag je je ongegeneerd vol eten met kerstkoekjes en oliebollen.

Over het algemeen zijn er drie soorten studenten in deze laatste dagen van het jaar:

Het stresskip-type:

De student die ontdekt dat er voor de kerstvakantie toch nog wel wat moet gebeuren. Deadlines voor het inleveren van verslagen. En ook nog een toets, die je even niet in de planning had. Ja, dat wordt hard werken nog deze laatste dagen. Wat vooral belangrijk is als jij hier last van hebt. Houdt de rust, werk efficiënt en zorg er ook voor dat je pauzes inplant. Ga niet als een kip zonder kop je een slag in de ronde werken. Stel prioriteiten, werk hard door en houd in je achterhoofd; bijna vakantie.

Het-is-al-kerstvakantie-type:

Eigenlijk het tegenovergestelde van het stress-kip-type is het het-is-al-kerstvakantie-type. Het type dat al denkt dat dat het vakantie is. Heb jij hier last van? Hup hup het is nog geen vakantie, er moet gewerkt worden. Ik snap dat het heel verleidelijk is om al in de vakantiemodus te gaan, maar doe dit niet. Ik zeg niet dat je ineens keihard hoeft te gaan werken. Maar houd wel je schoolwerk bij. Neem maar van mij aan, dan ben je jezelf dankbaar na de vakantie.

Het-ik-heb-het-allemaal-goed-voor-elkaar-type:

Dit is eigenlijk het ideale type. Niet te gestresst, maar wel lekker bezig met schoolwerk en alles goed op orde. De balans is aanwezig. Ben jij dit type? Top, ga vooral zo door.

Zoveel verschillende mensen, zoveel verschillende typen. Maar uiteindelijk is het voor iedereen volgende week vrijdag vakantie. Ik heb er in ieder geval al zin in!

Al-bijna-kerstvakantie-groetjes,

Anna

Anna Groen

Deze blogpost is geschreven door

Anna Groen

Tweedejaars student Geneeskunde aan Radboud Universiteit Nijmegen