Bloghuis Bijles

Blijf op de hoogte van onze nieuwste berichten

Hoe kan ik mijn kind helpen tijdens een toetsweek?

Geplaatst op 5 februari 2018 door Jeroen Hilhorst

In eerdere blogs werd al gesproken over dingen die leerlingen kunnen doen om zich goed voor te bereiden op toetsweken etc., maar wat kun je als ouder eigenlijk doen om jouw kind te helpen tijdens stressvolle dagen als toetsweken of het eindexamen?

Lees blog

Populaire blogs

Gelukkig nieuw schooljaar

Geplaatst op 15 januari 2018 door Anna Groen

Om de quote van de Mediamarkt te citeren ‘Gelukkig nieuw schooljaar’. Want inmiddels is 2018 alweer begonnen en is iedereen aan de gang met zijn of haar goede Nieuwjaars voornemens. En had jij je nou toevallig voorgenomen om beter je best te doen voor school dit jaar? Dan ben je bij het lezen van deze blog op de juiste plek. Want 2018 wordt het jaar om over te gaan naar de volgende klas. Of, als je in je eindexamenjaar zit, het jaar om je diploma in de wacht te slepen.

Lees blog

Goede voornemens

Geplaatst op 30 januari 2017 door Maaike Meerveld

Goede voornemens voor 2017. We kennen ze allemaal, maar houden we er ons ook aan?

Lees blog

De laatste loodjes tot de kerstvakantie!

Geplaatst op 16 december 2016 door Anna Groen

Sinterklaas is weer naar Spanje, zijn pieten en ook de zon zijn meegenomen. De dagen worden kouder, regenachtiger en donkerder. Voordat je het door hebt zit je ’s ochtends in het donker op de fiets en kom je ook pas in het donker weer thuis. Al dan niet verregend of bevroren. Ja, de tijden tot de kerstvakantie zijn zwaar. Nog iets minder dan twee weken aanpoten en dan mag je je ongegeneerd vol eten met kerstkoekjes en oliebollen.

Lees blog

Concentratie­problemen: hoe ga ik ermee om?

Geplaatst op 27 november 2016 door Maaike Meerveld

Een van de problemen die we vaak te horen krijgen bij Blokhuis Bijles, is dat het niet goed lukt om te concentreren. Als je snel bent afgeleid, kan het heel lastig zijn om veel te leren of je huiswerk bij te houden.

Lees blog

De beste vakantiekatertips

Geplaatst op 23 oktober 2016 door Anna Groen

Voor de meeste leerlingen is de vakantie voorbij en staat de toetsweek voor de deur. Het heerlijke luieren en niets doen is over. Er moet gewerkt worden! En niet zomaar werken, maar bikkelen. Toetsweek is een tijd van tanden op elkaar en gaan!

Lees blog

De toetsweek komt eraan, wat nu?!

Geplaatst op 5 oktober 2016 door Jeroen Hilhorst

Al die afleidingen van tegenwoordig maken het niet makkelijker om je toetsweek voor te bereiden. Leg je telefoon maar eens langer dan een uur aan de kant, voor heel veel scholieren is dat erg lastig. Maar toch moet je je toetsen goed voorbereiden, hoe pak je dat aan? In deze blog geef ik je de beste tips om jouw toetsweek tot een succes te maken.

Lees blog